به گزارش خبرنگاران گروه علم و فناوری گزارش خبر، محمد نبی شهیکی تاش، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات، فناوری و نوآوری در سخنرانی مراسم تجلیل ازپژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه شهید بهشتی، ابتدا به شاخصهای انتخاب فناوران برگزیده کشور اشاره نمودند، ایشان با اشاره به اینکه 250 فناور در سامانه مپفا ثبت نام کرده اند و باتوجه به شاخص های متنوع عملکردی نظیر سطح آمادگی فناوری (TRL)، قابلیت های تجاری سازی، حجم صادرات، اولویت فناوری در راستای نظام چالشها و نیازهای کشور و اشتغال، واحدهای فناور متقاضی مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت فناوران برتر و واجد شرایط معرفی شده اند.
ایشان در ادامه سخنرانی خود به بحث در مورد فناوری، نوآوری و ساختار دانشگاه ها و پارکهای ارزش آفرین اشاره نمودند.
شهیکی ضمن اشاره به نظریهی دام درآمد متوسط به نقش نوآوری و فناوری و تجربهی برخی از کشورها در خروج از تله درآمدی متوسط اشاره نمودند و به نقش ساختار آموزشی، هزینه کرد در تحقیق و توسعه (R&D) و توسعه در فناوریهای عمیق و خروج برخی کشورها از تله درآمدی متوسط اشاره نمودند.
ایشان ضمن اشاره به فناوریهای عمیق(Deep Tech.) در حوزه هوش مصنوعی، نانو،کوانتوم، زیست مواد، بلاک چین و ... به شدت نوآوری و تحولات شتابان این عرصه اشاره نمودند و بیان داشتند میدان نوین فناوری، عرصه جدید آیندهساز و فرصتساز برای پیشرفت کشور است.
وی در ادامه به نقش دانشگاهها در عصر ابر روندها، اهمیت سرمایه گذاری مرتبط با فناوریهای عمیق در دانشگاهها، لزوم توسعه آموزشهای بین رشتهای با توجه به نیازهای عصر آینده کشور، استفاده از ظرفیت نوآوری باز و توسعه تعاملات بین المللی و قرارگیری در زنجیرهی ارزش بین المللی فناوری اشاره داشتند.
شهیکی در پایان ضمن اشاره به نقش دانشگاهها در نظام نوآوری کشور، به ضرورت حرکت به سمت دانشگاههای صنعتساز با توجه به تحولات فناوریهای عمیق و ابرروندها اشاره نمودند و به نقش تربیت نیروی انسانی تخصصی و کارآمد و ارتقای شایستگیهای فنی و مهارتی با توجه به نیازهای پیشرفت و توسعه کشور اشاره نمودند.
همچنین در انتها اشاره نموده اند که تحولات در پارکهای علم و فناوری ریشه در دانشگاه ها دارد.