خسارت روزانه ۱۵۰ میلیاردی ناترازی انرژی به صنعت کاشی و سرامیک ایران

مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران با اشاره به آغاز زود هنگام قطعی برق در سال جدید گفت: در سال گذشته حدود ۲ تا ۳ ماه قطعی گاز و برق در این صنعت داشتیم که ناترازی انرژی روزانه ۱۵۰ میلیارد تومان به صنعت کاشی و سرامیک خسارت زد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر خسارت روزانه ۱۵۰ میلیاردی ناترازی انرژی به صنعت کاشی و سرامیک ایران

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معدن پیشرو؛ بهنام عزیز زاده با اشاره به اینکه اکنون قطعی برق به واحدهای صنعتی سرامیک اخطار داده شده است، اظهار داشت: بیشترین واحدهای تولیدی در استان یزد قرار دارند که امسال اخطار برق را دریافت کرده اند؛ این در حالی است که سال گذشته از ماه خردادماه قطعی برق واحدهای تولیدی آغاز شد.

وی ادامه داد: امسال طبق اعلام مسئولان مربوطه در حوزه انرژی ناترازی انرژی به ۲۰ هزار مگاوات می رسد این رقم در سال گذشته ۱۵ هزار مگاوات بود.

مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی این صنعت از سال گذشته با مشکلات جدی روبرو شده‌اند، گفت: واحدهای تولیدی سعی کرده‌اند که تولید و اشتغال را حفظ کنند و از این رو به دنبال تامین برق در حوزه نیروگاه های خورشیدی رفتند اما این موضوع هم زمان بر و هزینه بر است.

عزیززاده عنوان کرد: امسال در حوزه ناترازی انرژی شرایط به مراتب بدتری خواهیم داشت که علت عمده کسری ناترازی ها به خاطر شرایط خشکسالی و بی توجهی به سرمایه گذاری در توسعه زیرساخت های انرژی از سال های قبل است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته صنایع ۲ تا ۳ ماه قطعی برق را تجربه کردند، گفت: این امر منجر به توقف تولید و خسارت شد که نه تنها روند تولید را کاهش داد بلکه روی صادرات نیز تاثیر گذاشت.

مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران اضافه کرد: حدود ۴۹۰ میلیون متر مربع تولید صنعت کاشی و سرامیک در سال ۱۴۰۲ بوده است که پس از استخراج آمار سال ۱۴۰۳ میزان کاهش تولید مشخص خواهد شد.

وی به افزایش تعرفه گاز در صنعت کاشی و سرامیک اشاره کرد و گفت: قیمت گاز در فروردین ۱۴۰۳ هر متر مکعب ۴۶۶ تومان بوده است که در اسفند ماه به یک هزار و ۳۳۱ تومان رسید که این رقم با احتساب ارزش افزوده و گازرسانی یک هزار و ۶۸۵ تومان برای این صنعت تمام شد یعنی چیزی حدود سه برابر افزایش یافت.

عزیززاده عنوان کرد: در کنار قطعی برق و گاز، افزایش تعرفه های انرژی، هزینه های جاری از جمله اجاره بها، دستمزد کارگران، هزینه های حمل و نقل، افزایش مواد معدنی اولیه و سایر مواد منجر به افزایش قیمت تمام شده شد.

رکود در صنعت کاشی و سرامیک با کاهش ساخت وساز

وی از رکود در صنعت کاشی و سرامیک خبر داد و گفت: در کنار بحث ناترازی انرژی که مهمترین مشکل صنعتگران است به خاطر کاهش ساخت و ساز در کشور این صنعت با رکود مواجه است.

مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران اضافه کرد: با وجود رکود در کشور، امکان صادرات نیز به خاطر تحریم ها از جمله سیستم بانکی، مباحث ارزی و شرایط حمل و نقل نیز سختگیرانه شده از این رو نیاز است تا این تحریم ها برداشته شود و شرایط صادرات تسهیل شود.

این مقام صنفی از فعالیت ۱۵۰ واحد تولیدی با اشتغال ۴۵۰ هزار نفری در حوزه کاشی و سرامیک در کشور خبر داد و گفت: هر چند ظرفیت تولید این واحدها حدود ۷۵۰ میلیون متر مربع است اما تنها امکان تولید ۵۰۰ میلیون متر مربع تولید وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: امسال واحدهای تولیدی نگران تولید به خاطر ناترازی انرژی هستند که باید در این زمینه راهکارهایی ارائه شود تا مشکلات این صنعت دو چندان نشود.