در نشست الزامات حقوقی، بین‌المللی و اقتصادی مذاکرات هسته‌ای؛

دکتر زهره الهیان: تجربه برجام و الزامات حقوقی مذاکرات هسته‌ای درس‌های حائز اهمیتی دارد!

در نشستی که به همت کمیته بین‌الملل جمعیت اعتلا نهادهای مردمی انقلاب اسلامی برگزار شد، زهره الهیان، نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی، درباره الزامات حقوقی مذاکرات هسته‌ای به بحث و تبادل نظر پرداخت.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه

به گزارش خبر پایگاه اطلاع رسانی اعتلای نهادهای مردمی، در نشستی که به همت کمیته بین‌الملل جمعیت اعتلا نهادهای مردمی انقلاب اسلامی برگزار شد، زهره الهیان، نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی، درباره الزامات حقوقی مذاکرات هسته‌ای به بحث و تبادل نظر پرداخت. این نشست با حضور اساتید حقوق بین‌الملل و وکلای بین‌المللی برگزار شد و نمایندگانی از مجلس نیز نظرات خود را در این خصوص ارائه کردند.

دکتر زهره الهیان در این نشست به تجربه شکست‌خورده برجام اشاره کرد و تصریح نمود که در آن مذاکرات، حقوق ملت ایران به‌طور کامل لحاظ نشده و هیچ ثمره‌ای برای کشور نداشت. او به بدعهدی آمریکا در قبال تعهدات برجام پرداخت و به اتفاقات ناگوار ابراز نگرانی کرد؛ به‌ویژه اقدام آقای ترامپ در ترک برجام و پاره کردن سند تفاهم.

دبیرکل جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی تأکید کرد که برای جلوگیری از تکرار این تجربیات، باید ضمانت‌های عینی برای اجرای تعهدات طرف مقابل در مذاکرات جدید اخذ شود. الهیان با بیان اینکه طرف ایرانی تمامی تعهدات خود را در برجام به‌درستی اجرا کرد، اظهار داشت که نه تنها اروپا بلکه آمریکا نیز به تعهدات خویش عمل نکردند و این امر حقوق ملت ایران را زیر پا گذاشت.

الهیان یادآور شد که لازم است احتیاط لازم در مذاکرات جدید صورت گیرد تا حقوق ملت ایران، به‌ویژه در زمینه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، مورد نادیده‌گیری قرار نگیرد.

«حسن قشقاوی» عضو کمیسیون هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه این نشست به خبرنگار شبکه العالم گفت که مجلس در مورد مذاکره با آمریکا با وزارت امور خارجه هماهنگی کامل دارد و کمیته هسته‌ای مجلس از نزدیک موضوع را زیر نظر دارد و هم کلام هستیم.

شرکت‌کنندگان در این نشست بر لزوم اجرای قوانین بین‌المللی توسط طرف مقابل، لغو محاصره ظالمانه و ترویج گفتگو بر اساس احترام متقابل تأکید کردند.

در سایه مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم جاری بین ایران و آمریکا، این نشست فرصتی را برای متخصصان فراهم ‌کرد تا تخصص و بینش خود را در مورد راه‌حل‌های پایدار که منافع ملی را در نظر می‌گیرد و از گفتگوی سازنده با جامعه بین‌المللی حمایت می‌کنند، با یکدیگر به اشتراک بگذارند.