به گزارش خبرگزاری گزارش خبر، باتری خودرو یکی از لوازم مصرفی و تعویضی ماشین است که با توجه به کیفیت آن می بایستی طی دوره های زمانی نسبت به تعویض آن اقدام گردد.
هر چند صاحبان خودرو علاوه بر در نظر گرفتن دوره های زمانی برای تعویض، می بایستی با علائم خرابی و ضعیف شدن باتری خودرو نیز آشنا باشند تا اگر با این علائم روبرو شوند نسبت به تعویض باتری اقدام نمایند.
علائم خرابی و ضعیف شدن باتری ماشین :
- استارت آهسته موتور: یکی از رایجترین علائم ضعیف شدن باتری، طول کشیدن بیشتر برای روشن شدن موتور یا چرخیدن آهستهتر آن است.
- صدای تقتق هنگام چرخاندن کلید: اگر هنگام چرخاندن کلید یا فشار دادن دکمه استارت، صدای تقتق میشنوید، باید احتمال قوی بدهید که باتری شما خراب شده است.
- کم نور شدن چراغهای جلو: اگر دیدید چراغهای جلوی خودرو کم نورتر از حد معمولی هستند، ممکن است باتری ضعیف شده باشد و نتواند برق کافی را برای استارت ماشین تامین بکند. باید در نظر بگیرید که برای استارت جریان قوی لازم است.
- مشکلات برقی: باتری ضعیف باعث بروز مشکلات مختلف برقی می شود، مانند عملکرد نامناسب بالابر شیشه های خودرو، رادیو، برف پاککنها و غیره.
- باد کردن بدنه باتری: باتری ماشین وقتی در گرمای زیاد و یا سرمای شدید مستمر قرار می گیرد این گرما و سرمای شدید باعث باد کردن یا متورم شدن بدنه باتری می شود. در این صورت، باتری قابل احیا نیست و شما چاره ای ندارید به جز اینکه نسبت به تعویض باتری ماشین اقدام نمایید.
- نیاز مکرر به جامپ استارت: اگر برای اینکه ماشین را روشن کنید در چند روز اخیر اقدام به باتری به باتری کنید، این امر نشانه واضحی است که باتری توان لازم برای نگهداری شارژ را ندارد.
- وجود خوردگی روی قطبهای باتری: سولفاته شدن ترمینال های باتری (معمولاً به رنگ آبی یا سفید) روی قطبهای مثبت و منفی باتری نشان می دهد که واکنش های شیمیایی درون باتری زیاد از حد محمول می باشد و باتری شما در اواخر عمر خود به سر می برد.
- بوی بد از باتری: اگر از باتری بوی بدی شبیه تخم مرغ گندیده به مشام میرسد، ممکن است نشتی اسید سولفوریک وجود داشته باشد که خطرناک است و باید فوراً بررسی شود.
اگر در ماشینتان علائم فوق را مشاهده کردید باید در اولین فرصت اقدام به تعویض باتری نمایید. مخصوصا با این علائم اصلا وارد رانندگی در جاده نشوید. چون که در جاده شما امکانات تعویض باتری را به ندرت می توانید داشته باشید و این مساله در شرایط آب و هوایی سخت بسیار وقت گیر و هزینه زا می تواند باشد.
اما اگر هنوز این علائم را ندارید و اما به دوره های تعویض باتری ماشین نزدیک شده اید بهتر است از هم اکنون برای خرید باتری ماشین و تعویض آن برنامه ریزی کنید.
شما برای تعویض باتری ماشین علاوه بر اینکه می توانید خودتان اقدام به تعویض آن کنید می توانید از امداد باتری نیز برای این امر کمک بگیرید.
به طور معمول تعویض باتری خودرو کار سختی نیست و با کمی تامل و داشتن ابزار مناسب صاحبان خودرو می توانند خودشان شخصا اقدام به اینکار نمایند. اما بعضی از خودروهای جدید که ساختار برقی پیچیده تری دارند نیاز است تعویض باتری ماشین توسط یک نفر متخصص انجام شود.
دوره های تعویض باتری ماشین
تعویض های دوره ای باتری ماشین رابطه مستقیمی با برند باتری شما دارد. علاوه بر آن تکنولوژی ساخت باتری نیز بر طول عمر باتری تاثیر زیادی دارد.
به طور معمول طول عمر باتری ماشین با توجه به تکنولوژی آن به شرح ذیل می باشد:
باتری های سیلد اسیدی : بین 2 تا 4 سال
باتری های سیلد اسید EFB : 4 تا 5 سال
باتری های ای جی ام AGM : 6 تا 10 سال
البته باتری سیلد اسید ایرانی طول عمر کمتری نسبت به نمونه خارجی خود دارند و به طول معمول طول عمر آنها بین 1.5 تا 3 سال می باشد.
در بین باتری های ایرانی که همگی از نوع سیلد اسید هستند باتری کیان پاور طول عمر خوبی دارد و با گارانتی 21 ماه به بازار عرضه می شود.
باتری صبا نیز با توجه به قیمت پایین آن، طول عمر خوبی دارد و ارزش خرید خوبی دارد. باتری صبا معمولا بین 1.5 تا 3 سال عمر می کند و اگر باتری ماشین شما سه سال عمر کرده بهتر است اقدام به تعویض باتری کنید.
اما اگر محصولات سپاهان باتری مثل باتری اوربیتال و یا باتری سوزوکی را خریداری کرده باشید بهتر است طول عمر بین 2 تا 3 سال را در نظر بگیرید.
البته طول عمر باتری به عادات رانندگی و محل زندگی شما و همچنین رعایت کردن نکات نگهداری باتری بستگی زیادی دارد. یعنی اگر شما از خودرو زیاد استفاده می کنید ( مثلا تاکسی) باید در نظر بگیرید طول عمر باتری در این نوع رانندگی ها در حداقل خود قرار می گیرد.