شناسه خبر: 509629
چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404 13:06
به گزارش خبر پایگاه اطلاع رسانی اعتلای نهادهای مردمی، نخستین نشست رسمی فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۴ با موضوع بررسی لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان و خانواده برگزار شد. این جلسه با حضور خانم دکتر محمدبیگی (مسئول کمیته بانوان جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی)، خانم دکتر لاجوردی، خانم دکتر رفیعی، خانم حیدری (کمیته زنان و خانواده) و جمعی از اساتید برجسته فقهی و حقوقی همراه بود.
حمایت از کلیات لایحه؛ گامی بلند برای ارتقای خانواده
اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس از کلیات این لایحه حمایت کردند و آن را گامی مهم برای تقویت نهاد خانواده و حفظ کرامت زنان دانستند. در صورت تصویب نهایی، این لایحه میتواند به عنوان دستاوردی کلیدی برای مجلس دوازدهم ثبت شود.
تأکید بر نقش زنان در تحکیم بنیان خانواده
شرکتکنندگان در این نشست بر لزوم حمایت همهجانبه از زنان در عرصههای اجتماعی و خانوادگی تأکید کردند. خانم دکتر محمدبیگی با اشاره به اهمیت این لایحه، گفت: «تصویب این طرح میتواند مسیر را برای تحقق عدالت جنسیتی و تقویت جایگاه زن در خانواده هموار کند.»
دکتر محمدبیگی مسئول کمیته بانوان جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی، ادامه داد: همچنین در ادامه نشست طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی و برخی از احکام مربوط به مهریه بررسی شد و اعضای فراکسیون نکات خود را بیان کردند و با توجه به خلاءهای موجود در اصلاحیه، صبح امروز از دکتر قالیباف درخواست شد که این موضوع از دستور کار صحن خارج و به کمیسیون بازگردد تا نظر فراکسیون زنان و خانواده در مورد آن لحاظ شود. همچنین مقرر شد اعضای فراکسیون پیشنهادات اصلاحی خود را در جلسات کمیته طرحها و لوایح ارائه کنند.
محمدبیگی یادآور شد: در پایان جلسه، تصمیماتی برای برنامههای آتی نیز اتخاذ و مقرر شد در هفته جمعیت نمایشگاهی در مجلس و نشست ویژه ای برای بررسی حقوق و دستمزد زنان برگزار شود؛ برنامههای پیشنهادی اعضای فراکسیون برای سال ۱۴۰۴ هم در دستور کار قرار گرفت و در جلسات آتی جمعبندی و به اطلاع مردم خواهد رسید.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه فراکسیون از رویکرد کلی لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت به طور کامل حمایت میکند، گفت: تصویب این لایحه در دوره دوازدهم مجلس به عنوان یک دستاورد بزرگ برای حوزه زنان و خانواده اهمیت ویژهای دارد و هدف از این لایحه، ایجاد تغییرات مثبت و حمایتهای قانونی برای زنان است تا بتوان دستاوردهای ملموسی برای جامعه خانواده محور ایجاد کرد.
این نشست آغازگر بحثهای کارشناسی گستردهتر حول این لایحه است و انتظار میرود با همکاری نهادهای مرتبط، زمینه اجرایی شدن آن فراهم شود.