قابل توجه دانشجویان رشته بازرگانی (دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب)؛

محتوای درسی مبانی جامعه شناسی و روانشناسی ایران در پاییز 1403

محتوای این فایل ( مبانی جامعه شناسی و روانشناسی ایران ) جهت بهره مندی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب در پاییز 1403 می باشد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر محتوای درسی مبانی جامعه شناسی و روانشناسی ایران در پاییز 1403

به گزارش خبرنگاران گروه علم و فناوری گزارش خبر، محتوای این فایل ( مبانی جامعه شناسی و روانشناسی ایران ) جهت بهره مندی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب در پاییز 1403 می باشد.

مقدمه ای از دوره آموزشی:

مدتها بعد از آغاز روانشناسی علمی، روانشناسی اجتماعی به عنوان بخشی از جامعه شناسی شناخته می شد. هنوز هم در بعضی از دانشگاه ها روانشناسی اجتماعی به صورت درسی، در ردیف درس های جامعه شناسی ارایه میشود.

به طور کلی، هر دو این رشته ها به مطالعه رفتار افراد در گروه می پردازند ولی جامعه شناسی اساسا به گروه ها و روانشناسی اجتماعی به رفتار افراد در میان گروه ها نظر دارد.

در بسیاری از موارد، این دو علم مسایل یکسانی را مورد مطالعه قرار میدهند ولی نگاه آنها به مساله کاملا متفاوت است. مثلا جامعه شناسی در پی یافتن علل اجتماعی رفتار پرخاشگری به عواملی چون فقر و بیکاری تاکید می کند.

ولی روانشناسی اجتماعی به علل روانی این رفتار می پردازد و عاملی چون ناکامی را مطرح می کند. در مورد روش های مطالعه، جامعهشناسی سالیان دراز در بررسی های خود از روش های علومی چون حقوق، تاریخ، مردمشناسی و آمار استفاده می کرد.

اما در حال حاضر میتوان گفت؛ جامعهشناسی روشهای خود را از روانشناسی اجتماعی گرفته است. روانشناسی اجتماعی، جنبه های تازهای مانند توجه به نگرش ها در مطالعه نهادها را برای جامعه شناسی کشف کرده است.

در مقابل، مفهوم نهاد نیز از جامعهشناسی وارد روانشناسی اجتماعی شده است و روانشناسان این رشته به آثار آن در رفتار فرد و شرایط حاکم بر رفتار پی برده اند.

از طرفی روانشناسی اجتماعی در تحقیقات خود به اطلاعات جامعه شناختی نیازمند است و مطالعات خود را در قالب های کاملا معین و مشخص جامعه شناسی انجام میدهد